Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda finansierer driften af aktiviteten "Initiative on Propagation of Sustainable Empowerment of Vulnerable Households" (IPSEV), som vi i daglig tale betegner Udbredelsesinitiativet. Det har fundet sted siden 2020 i Kanungu-distriktet og er en udløber af OVC- og VHECEP-projekterne støttet af Civilsamfundspuljen i perioden 2016-2019. Den årlige finansiering fra Støtteforeningen er på cirka 50.000 kr. årligt og svarer omtrent til den driftsstøtte, der modtages fra udlodningsmidlerne via Kulturministeriets pulje til landsdækkende almennyttige organisationer.
Aktiviteten har gjort det muligt for Mend the Broken Hearts (MBHU) at fastholde specialiseret personale fra førnævnte projekter i Kanungu, så de dels kan følge op på de allerede kørende aktiviteter efter behov og dels over årene kontinuerligt kan iværksætte lignende aktiviteter i nye indsatsområder sammen med lokale frivillige her. Budgettet omfatter således de fornødne materialer til at etablere og drive indkomstskabende projekter og spare-låne-aktivitet i nye grupper af sårbare husstande samt aflønning og oplæring af ansatte og frivillige, som hjælper grupperne i gang, følger op på dem og oplyser om rettigheder og kan tage affære ved overtrædelser heraf.
I de første tre år (2020-2022) blev udbredelsesinitiativet udrullet i 12 landsbyer i sognet Bushura i Kirima Subcounty, der støder op til Civilsamfundspulje-projekternes indsatsområde. I 2020 dannedes indledningsvis ni selvhjælpsgrupper med i alt 197 udvalgte husstande, og disse grupper kom trods udfordringer med COVID-19-nedlukning godt i gang med svineopdræt og/eller dyrkning af kartofler eller kål samt med at spare op og foretage små, vigtige investeringer. I både 2021 og 2022 blev yderligere fire grupper dannet ved inddragelse af 90-100 nye husstande hvert af årene, således der i alt er etableret 17 grupper med tilsammen 389 husstande i Bushura. Ved udgangen af 2022 var den samlede opsparing i de 17 grupper godt 35 millioner ugandiske shillings, svarende til cirka 65.000 kr., og der blev fokuseret på at gøre grupperne stærke, så de kan fungere på egen hånd.
I 2023 blev indsatsen videreført i et andet sogn i Kirima Subcounty, nemlig Rubimbwa, hvor der i otte landsbyer blev oprettet samme antal selvhjælpsgrupper med i alt 215 husstande. Disse havde ved årets slutning tilsammen sparet hele 25 millioner shillings op, svarende til over 46.000 kr., blandt andet i form af overskud fra deres dyrknings- og avlsprojekter i grupperne. I 2024 kom turen til Kirima Subcountys tredje sogn kaldet Kirima/Rutugunda, hvor hele 360 husstande deltog i de ni grupper dannet i sognets ni landsbyer. Gruppernes samlede opsparing var næsten 29 millioner shillings, knap 54.000 kr., ved årets udgang.
I 2025 er indsatsen rykket til de to sogne Rwencende og Nyakibuga i nabokommunen Kihanda Subcounty. I hvert af sognene er der fire landsbyer, og her er der dannet i alt otte grupper med 326 husstande tilsammen, mens der som hidtil foretages fornøden opfølgning i de allerede etablerede grupper i naboområderne.

Opsparing i gruppe

Kajubwe A-gruppen

Startkapitaluddeling i Kazuru