Kurvefletning

Mend the Broken Hearts Uganda har adskillige kurveflettegrupper rundt omkring i de mindre lokalsamfund. De er primært for kvinder, der har brug for indtægten fra salget af kurvene for at kunne forsørge sig selv og deres familie. I grupperne oplæres deltagerne i flettehåndværket, og gruppen mødes på faste dage og producerer kurve, som sælges til lokale, forretningsfolk eller turister. De små kurve som dem, der ses på de aflange billeder herunder, bruges af lokalbefolkningen til opbevaring og servering af mad. De laves af papyrus og tråde fra plastiksække eller indfarvede græsarter. Det er med disse strimler og strå i forskellige farver, at de kunstfærdige mønstre bliver til.

Det sociale er også et vigtigt aspekt i disse grupper, som styrker sammenholdet mellem kvinderne og deres mod og evner til at klare sig, evt. ved at starte deres egen produktion og forretning.

Kurvefletning er også iværksat som selvhjælpsprojekt i små, fattige lokalsamfund, hvor alle – kvinder som mænd og unge som gamle – fletter kurve, hvilket resulterer i en vigtig indtægt til landsbyen.