Frisørprojekt

I organisationen Mend the Broken Hearts Ugandas frisørprojekter lærer deltagerne frisørfagets kunst af erfarne instruktorer og kan derefter starte en salon for sig selv eller evt. blive i projektet og oplære andre.

De fleste ugandiske mænd holder deres hår meget kort og lader sig derfor trimme med ganske få ugers mellemrum. Kvinderne går – som de fleste andre steder i verden – meget op i deres hår og er glade for den forskønnelse og forandring, en tur til frisøren kan give. Derfor får de klippet, flettet, forlænget og opsat håret, så ofte budgettet tillader det. En herreklipning (trimning) koster typisk godt 2 kr., mens den store tur hos damefrisøren kan beløbe sig til over 30 kr.

I Mwizi-området i Mbarara-distriktet har organisationen et damefrisørprojekt og et projekt med trimning og barbering. Deltagerne er akkordlønnede, og projekterne er selvbærende, da materialer og løn betales af indtægterne fra de kunder, der besøger salonen. I gode tider er der et lille overskud til organisationen, som bruges på andre selvhjælpsprojekter.