Sygdomsbekæmpelse står højt på dagsordenen i en egn af verden, hvor hiv/aids, malaria, tuberkulose og andre sygdomme hærger i alvorlig grad. Sundhedsprojekterne har til formål at forbedre den helbredsmæssige tilstand for lokalbefolkningen i de områder, hvor Mend the Broken Hearts Uganda har sit virke. Dette søges opfyldt både ved forebyggelse og afhjælpning af hygiejneproblemer og sygdom. Der arbejdes med oplysning, rådgivning, sanitetsforbedringer og sundhedstilsyn i lokalsamfundene samt hjælp til hiv-testning, vaccinationer, lægekonsultation og medicinering.
Blandt de konkrete tiltag er en sundhedsklinik (billedet), som organisationen har etableret i en mindre landsby i det fattige landdistrikt Kanungu, hvor udbuddet af medicin og behandling generelt er meget sparsomt. Med klinikken i nærområdet behøver de lokale beboere ikke at gå rigtig mange kilometer til den nærmeste by for at søge hjælp. Dens tilstedeværelse har betydet, at flere får medicin og vejledning, og den har dermed fremmet sundheden blandt lokalbefolkningen betragteligt.
Læs om et par konkrete sundhedsprojekter, der er blevet mulige gennem dansk støtte, via oversigten nederst på siden.
Desuden er der gennemført projekter rettet mod forbedring af hygiejnetilstand og helbred for udsatte skolepiger. Læs i denne forbindelse også om initiativet med gratis hygiejnebind til skolepiger.
Andre aktiviteter omfatter iværksættelse af vaccinationsprogrammer ved kritiske sygdomsudbrud samt støtte til diverse lægelige behandlinger - i det omfang, midlerne rækker. Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda støtter behandlingsindsatsen gennem vore halvårlige rådighedsbeløb til Mend the Broken Hearts Uganda. I visse særlige tilfælde kan vi desuden yde direkte støtte i form af særbevillinger.
Endvidere er der blevet arrangeret årlige konferencer/workshops om forebyggelse af hiv/aids, malaria og andre sygdomme, ligesom der føres oplysningskampagner i lokalområderne. Støtteforeningen har ydet direkte økonomiske bidrag til disse konferencer/workshops og kampagner, der er med til at bevidstgøre lokalbefolkningen om de alvorlige udfordringer og er vigtige i afhjælpningen af problemerne.